Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mocsárra épült ipari kocka az új tévészékház

2011.05.06

 ...esküszöm, hogy amely nép ezt még ezek után is egyre csak eltűri - megérdemli a sorsát! Kár, hogy ebből azoknak is kijut, akik egyébként nem tűrnék. Ha nem így történnének a dolgok ebben az országban, több gyereksorsot megmenthetnél, mint bármelyik másik ostoba "küldd tovább és segíts!" típusú kör e-mail-lel!
Ez már kis hazánkban is dobogós nonszensz:
Az MTV Szabadság téri székházát megvette az ÁPV Rt. 6 milliárdért az MTV-től. 4.5 milliárdért tovább adta egy kanadai ( vajon kik a tulajok?) cégnek. Bukott kapásból 1.5 milliárdot rajta ( mármint az ÁPV Rt. ). Hogy ki mit nyert rajta, azt most felejtsük el...
Az MTV nem tudott kiköltözni az épületből, mivel az új nem készült el.
Így évi 2 milliárdért visszabérelte azt, már kifizetett 4 milliárdot, s ki fog 2 milliárdot. Összesen tehát 6 milliárdot. A kanadai cég mennyiért vette? 4.5 milliárd. Már most nyert 1.5 milliárdot, plusz ugye ott az épület, amit lakásokká alakítva elad.
DE: Nem itt ér véget a történet.
Az MTV az új székházát nem megveszi, hanem bérli. 18 évre. Évente 3 milliárd forintért. Havi 1 millió euró, azaz árfolyam ingadozás esetén lehet évi 3.5 milliárd forint is. 18 év alatt kifizet 54 milliárd forintot  250 ft/euró árfolyamon. Mennyibe került az a bádog doboz?  Pár milliárd - ha az alvállalkozókat nem húzták le (de biztos hogy lehúzták). És mennyi most az euró?18 év után azonban nem lesz az MTV tulajdona - hanem ekkor eldöntheti, hogy megveszi-e az épületet?! Nem hiszem el, hogy ilyet meg mernek csinálni! Ti mernétek?
Kinek a mi pénzéből? Ez Állami TV!!! Tehát a miénkből. Ki nyer rajta? Egy csapat szélhámos politikus s üzletember. Miért? Hogy fönn tartsanak egy 5%-os nézettségű kritikán aluli tévét.
És ki hozta le ezt a cikket? Az Index. Nem én találtam ki.
http://index.hu/kultur/pol/szrhz090115/
Közben az ország 1/3-a ( cca: 3 millió Ember, köztük több százezer gyermek) a létminimum alatt él!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.