Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A hárommillió kondás országa - Lesz újra feketevágás?

2011.10.05
Tisztelt Miniszterelnök úr!

Jól emlékszem – mintha tegnap történt volna –, hogy Ön meghirdette a „három gyerek, három szoba, négy kerék”-programot. Most itt állok a három gyerekkel, kicsit fájón emlékezve a három szobára, amelyből nemrég kilakoltattak, meg a négy kerékre, aminek a hiteléből a bank által történt értékesítést követően fennmaradt részt a mai napig törlesztem.

 

Lesz újra feketevágás?

Vidékre költöztünk a családdal, a sógoromék kihasználatlanul álló egyszobás házába. Itt aztán hol a helyi szegények zaklattak minket, mert azt hitték, jobban állunk náluk, hol fekete ruhás kopaszok masíroztak a házunk előtt, mert azt hitték, mi is a helyi szegények közé tartozunk. Így aztán nem érzékeltük olyan nagyon a közbiztonság javulását, amit Pintér belügyminiszter úr a piros lámpánál koldulók megrendszabályozásával elért.

Most, miután másfél év alatt a kétharmados parlamenti többségével összehozta, hogy többen utálják, mint amennyien szeretik, Ön újabb programmal rukkolt elő – disznót akar minden portára. A közvetlen szomszédaim – még hisznek a politikusoknak – csatlakoztak is a programhoz. Azóta nem csak nincs mit ennünk, hanem barátságos trágyaszag is belengi a környéket, tehát szellőztetni sem tudunk. Én mégis támogatom az ötletét, mert nosztalgiával gondolok azokra a történetekre, amiket édesapám mesélt az Ön kollégája, Rákosi Mátyás idejében történt feketevágásokról. Számomra ugyanis kétségtelen, hogy ebbe az irányba haladunk.

Megjegyzem, az, hogy az egészséges életmódot is próbálják összekötni a sertéstartással, már valóban a hülyeség csúcsait masszírozza, és nem alulról. A sertés fogyasztása köztudottan nem tartozik az egészséges táplálkozás körébe, az pedig, hogy a takarmányt a portáján bárki megtermelheti, az uniós állattartási szabályok miatt nem igaz. Ahhoz nem elég a kukorica, moslékot meg nem adhatunk a malacnak, nem beszélve arról, hogy valamit nekünk is ennünk kell, miután én a közmunkával a minimálbért sem keresem meg.

Ezért lehet az, hogy én nem fogok csatlakozni az Önök által meghirdetett „egy koca – egy porta” programhoz. Remélem megérti. Gondoltam viszont arra, hogy mégis beszerzek egy malacot, és eljuttatom a Fidesz-székház portájára, de azt mondják, van ott elég disznó, ne növeljük a számukat, mert végül nem bírja majd az államkassza a takarmányozásukat.

Azért arra felhívom a figyelmét, kedves Vezérem, hogy két dologban Ön már történelmet írt: megértette az emberekkel, hogy egy kormányt el lehet zavarni, és ügyészség elé kényszerített egy volt miniszterelnököt. Ha netán visszanyalna a fagylalt, és Önt is elzavarnák, netán bíróság elé citálnák, akkor az ilyen, és hasonló levelekből, amit most Ön a kezében tart, egy hosszú-hosszú vádirat lesz.

Persze ez rajtunk nem segít már akkor, legfeljebb némi elégtételt érezhetünk majd. Itt, a hárommillió kondás koldus országában.

Üdvözlettel,

Kovács Béla
magyar állampolgár
lecsúszott középosztálybeli

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.