Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az elsikkasztott ország egy darabkája: egy karcagi család módszeres tönkretételi kísérlete

2010.12.05

Az elsikkasztott ország egy darabkája: egy karcagi család módszeres tönkretételi kísérlete

 

Milliós csalással vádolja Zalatnayt egy állatvédő

2011. január 31. 18:10 Szoljon.hu
A szolnoki rendőrkapitányság nyomoz abban a csalási ügyben, amelyben Abonyi Mónika tett feljelentést. Állítása szerint Zalatnay Sarolta több százezer forinttal károsította meg. A felek azonban máshogy emlékeznek a történtekre.
— Úgy érzem, csúnyán kihasználták azt, hogy szeretem az állatokat, illetve, hogy tiszteltem
Zalatnay Saroltát— mondta el Abonyi Mónika, a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány elnöke.
— Az egyik kereskedelmi tévében volt egy műsor, ahol kutyákat lehetett örökbe fogadni. Ott
találkoztam vele, és felajánlotta a segítségét. A későbbiek során napi kapcsolatot alakítottunk
ki, nagyon segítőkésznek mutatkozott. Megígérte, a kapcsolatai által segíteni tudja majd az
állatvédelmi alapítvány működését. Hittem neki.
Abonyi Mónika elmondta, sok mindent ígért neki Zalatnay Sarolta, amelyek szerinte soha nem
teljesültek. A támogatók nem jöttek, kivéve két alkalommal.
— Egyszer kaptam egy telefont, egy nő mutatkozott be — folytatta az alapítvány elnöke. — Azt
állította, tud segíteni, mert van egy 195 milliós pályázat. Hogy ezt megnyerjük nem kell mást
tennem, mint százötvenezret elküldenem egy futárral nekik, és minden rendben lesz. Ekkora
balek én sem vagyok, elutasítottam. Később egy öt fős mecénás csoport érkezett Zalatnayval.
Közöttük volt az egyik ismert grófi család leszármazottja is. Kijöttek a telephelyünkre, ahol akkor százhúsz kutya és kilenc ló volt. Hoztak nekik két kiló répát. Később egy étteremben üzleti megbeszélést folytattunk, amelynek a számláját nekem kellett kifizetnem. Azóta sem láttam őket.
Abonyi Mónika elmondta, az első kölcsönt 2010. szeptemberében adta Zalatnaynak, aki szerinte a luxus Mercedese lízingjére kért pénzt. Azzal érvelt, hogy szüksége van az alapítványi
munkához autóra. Akkor Abonyi Mónika az édesanyja által megtakarított pénzből segítette ki az énekesnőt ötszázezer forinttal.
— Az országos médiában tévesen az jelent meg, hogy alapítványi pénzből adtam neki kölcsönt. Ez nem igaz — hangsúlyozta Abonyi Mónika. — Soha nem kockáztatnám az állatokra szánt pénzt. Azt mondta nekem, hogy csak egy hónapra kell neki a pénz, mivel a lánya örökölt egy amerikai rokontól 250 ezer dollárt, amelyet már át is utaltak, csak még zajlik a banki procedúra.
Alig egy hónap múlva ismét pénzt kért, akkor a számláira. Ezt az összeget már én is csak
kölcsönből tudtam neki odaadni, mivel nem volt tartalékom. Ekkor négyszázezret vitt el tőlem.
Abonyi Mónika hiába követelte a pénzét, állítása szerint csak ígéreteket kapott. Végül
decemberben ismét kölcsönt kértek tőle.
— Arról panaszkodott nekem Zalatnay, hogy egy fillérje sincs, és nem tudja kifizetni a számláit, illetve közeleg a karácsony — folytatta Abonyi. — Tovább erősködött, hogy az örökség már úton van. Én ismét hittem neki, és kölcsönökből szereztem egymillió forintot, amit átadtam neki. Ismét tévedtem, hiszen mikor lejártak az utolsó fizetési határidők is kiderült, az örökség nem létezik, akiről beszéltek, még vígan él. Ekkor döntöttem úgy, hogy a rendőrséghez fordulok.
Kíváncsiak voltunk arra, hogy mit szól mindehhez a másik fél, Zalatnay Sarolta.
— Én a sajtóból értesültem erről az egészről — mondta el lapunk kérdésére Zalatnay Sarolta. — Mikor felhívtak az egyik laptól, hogy kommentáljam az eseményeket, fogalmam sem volt, miről beszélnek. Állítólag én kaptam négyszázezret, meg egymilliót az egyik szolnoki állatvédelmi alapítványtól, de mindez nem felel meg a valóságnak. Ezek után felhívtam Abonyi Mónikát, aki minderre csak annyit mondott, hogy a lányomat és engemet is börtönbe juttat. Onnantól kezdve nem beszéltünk. Én a jogászaimhoz fordultam, akik megteszik a megfelelő lépéseket az ügyben.
Zalatnay Sarolta kifejtette, Abonyi Mónikával az egyik kereskedelmi csatorna műsorának
felvételén találkozott, ahol a segítségét kérte az alapítvány vezetője. Akkor egy lószállító járműre volt szükségük, amit a művésznő el is intézett. Ekkor Abonyi Mónika felajánlotta, hogy
dolgozzanak együtt, amire Zalatnay igent mondott, hiszen ő maga is állatvédő.
Az lett volna a feladata, hogy a kapcsolatai révén segítse az állatvédelmi alapítvány működését, szerezzen támogatókat. Állítja, ennek eleget is tett, számos felajánlás érkezett olyan helyekről, személyektől, akik tényleg tudtak és akartak is segíteni, de az előadóművész szerint az alapítvány vezetője mindenkit visszautasított. Akikkel pedig tárgyalásokat folytatott, azoktól mind pénzt kért, mert azt mondta, adósságai vannak — állította Zalatnay Sarolta.
— Egyszer valóban volt kisebb gondom egy autólízinggel kapcsolatosan, amelyre Abonyi
Mónika azt mondta, hogy mivel annyi mindennel segítettem a szervezetet, ezért az alapítvány
megtámogatja, hogy továbbra is tudjam használni az autómat és az állatokat szállítani — mondta el kérdésünkre Zalatnay Sarolta. — Amikor megkérdeztem, hogy mindezt hogyan fogjuk majd rendezni, csak annyit mondott nekem, hogy hoztam én annyi támogatót, amely fedezi ezt a költséget. Hogy ezek után miért történt mindez, nem tudom.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A gazemberség teteje

(vitorla, 2011.02.04 16:19)

Ha így összefüggően nézi,az ember ezt a rémtörténetet,kiderül,hogy azért lopnak a marhatolvajok állatokat,hogy vezető művészek ,esetleg más vezetők féktelen kapzsiságát ki lehessen elégíteni!Igy juthat pénzhez,a lopásból "törvényesen" Abonyi Mónika!Azzal senki sem törődik,illetve még nem tudjuk,hogy hány ember áldozata van az "állatvédő" tevékenységnek!Meg kellene oldani,hogy a folyamatban lévő ügyeket egyesítsék,hogy ne tudjanak kimenni,belőle az ügy szereplői.