Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A narancsrend hierarchiája (és a társadalmon kívüliek)

2010.10.01

www.kommunista.net, 2010. szeptember 30., 20:59 • Szerző: Skeletontovaris

Az apostoli király

Nem más, mint I. Szent Narancsrendy Orsósházy Orbán Viktor őfelsége. Az Isten kegyelméből származó uralkodót kritizálni eretnekség, mert aki a szent király ellen van, az hazaáruló (legalábbis szerintük).

A szent lovagok

Az apostoli király testőrsége, nádora és a vármegye ispánjai tartoznak ide. Tagjai a legnarancsabb lovagok közül kerülnek ki. Ez a legbelsőbb kör, az ő tanácsaikat mindig meghallgatja az apostoli király (és ha némi „ajándékot” is kap, akkor teljesíti is). Ők irányítják a Szent Hivatalt, az apostoli narancskirályság bíróságát.

A lovagok

Ők az alacsonyabb rangú lovagok. Kevesebb jövedelmük van, mint a szent lovagoknak (de még így is messze több mint a jobbágyoknak). Többnyire a szentek helyettesei, esetleg a kisebb tartományok urai. Feladatuk az eretnekek felkutatása és az inkvizíciónak történő átadása.

Az apródok

Belőlük iszonyatosan sok van (sajnos). Az apródok legjava jobbágyszármazású, esetleg városlakó, aki a jobb megélhetés miatt csatlakozott a rendhez. Azt hiszik, ha teljesítik uruk minden óhaját, akkor a szent király megadja nekik a nemesi rangot. De mivel lovagnak születni kell, ezért semmiféle nemesi előjogot nem kapnak (de ők ezt nem hiszik el).

A jobbágyság

Ők a társadalom legalsó, legnagyobb és az apostoli királyság egyetlen dolgozó rétege. A kutya se foglalkozik a problémáikkal. Mivel a szegfűrend se foglalkozott velük, ezért már ritkán panaszkodnak. A másik ok az apródok, akik előszeretettel vegyülnek el a nép körébe, és ha valaki rosszat mond a Szent Narancsrendy királyról, azt azonnal tömlöcbe zárják felségsértés címén.

A társadalmon kívüliek

Ide tartoznak azok, akik a Narancsmonarchia valódi ellenségei. A szent lovagok hatalmas jutalmat fizetnek minden elfogott eretnekre. A szegfű lovagjai gyakran sorolják magukat ebbe a csoportba (de ez nem igaz, mivel az uralkodó velük ellenőrizteti a lovagok erényességét és narancsosságát). Ezek az emberek nem kérnek az apostoli királyból és a birodalmából se. Ők egy osztályok nélküli társadalmat szeretnének.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.