Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011 a baloldal összefogásának éve lehet

2010.12.31
Egyszerű halandóként remélem, hogy 2011 a baloldaliak összefogásának éve lesz!
Nagy a tét, a társadalom mély nyomora, a regnáló kormány politikájának következtében még kiterjedtebb lesz. A munkaerő-piaci viszonyoktól, a szociális viszonyoktól függők, a fiatalok helyzete még kilátástalanabb lesz.
Nincs azaz erő, pedig lehetne, amely kellően feltudná venni a kesztyűt az újburzsoázia érdekhajszája, a bankdiktatúrával szemben. Vagyunk, akik még megtehetjük, hogy a mindennapi betevőnk mellett, még a meglévő melegben, szürcsöljük a minimális létet. Vannak, egyre még többen, akik érzik, tudják, hogy a nyomor frontján egyre többen véreznek el, emberek hajtják le fejüket a hideg szobájukban azzal a megnyugvással, hogy a halál, a fagyhalál, talán nem fáj annyira mint a létért való hiába való küzdelem. Vannak olyanok, akik tudják, felfogják, mit jelent az, ha egy gyermek könnyes arccal tekint arra a szülőre, aki csak tördeli kínjába a kezét, mert nem tud gyermekének enni adni. Fiatal házasok, a lét küzdelme alatt, félnek attól, ami a szocializmusban természetes volt, ez pedig a munka lehetősége, feltételek a gyermekvállalásra, a családi fészek megteremtésének reális reményében.
A remény hal meg utoljára, és most a rendszerváltás után, az ígért szebb jövőt hirdetők miatt, az új demokrácia jegyében nem kevesen, több tízezren, a reményt vesztettek embertársaink pusztulnak el értelmetlenül.  Sokan a kapitalizmus gyilkosságát vállalják magukra és lesznek öngyilkosok, sajnos egyre többen fiatalok, és kiskorúak.
Bizom abban, reményem, hogy sokan, nagyon sokan felfogják, igen nagy a baj, a rendszerváltók által becsapott tömegek szociális katasztrófába kerültek, és a hatalom még mindig, hülyíti a népet. Valamit tenni kéne!
Sokan kiáltják, szabadság, demokrácia, lehetőség! Teszik ezt baloldaliként naivan, arra gondolva, hogy egyesek az MSZP –ben a múlt, a szocializmus értékeit képviselik, teszik ezt azok, akik a hatalomban a szocialista rendszer utódai, jobb és baloldalikén. 
Sokan, nagyon sokan, baloldaliak beszélnek el egymás mellett, nem véve észre, hogy ugyanarról beszélnek, s mivel nem együtt, hanem egyéni gőggel, eközben bizony azok pusztulnak, akiért gondolkodnak.
Remélem 2011 a baloldaliak, ebből adódóan jó szándékú emberekként összefognak, az elhagyatottakért, szenvedő embertársainkért, és egy haladó eszméért, amely nem több mint amelynek jegyében 1917-ben volt egy győzelem, és ma sem mellékesebb, mint a rablókapitalizmus megfékezése, egy közösségi társadalommal való felcserélése.
Ezeket a szavakat a nyomornak azon barikádjáról fogalmazom, ahol már nem az érzelem, és nem a könyörület az úr, hanem a pénz, és a pénz, amelynek okán visszafordíthatatlanul a társadalom, a jövő nemzedékének reménye pusztul.
Nincs hova hátrálnunk, mögöttünk a szenvedések, a temetők vannak.
Ezt egy barátom, fagyhalálának okán írtam!
Ne kérdezzenek, nem tudom kifejezni azt amit érzek.
Csak reménykedek!
Ez pedig egy nem mesterkélt, politikai tőkét kovácsoló, hanem a nép hangját adó, akaratát érvényesítő összefogás, amelyben küzdő közszolga, szürke eminenciás lehetek.
Ennek jegyében kívánok minden baloldalinak 
Boldog, Békés, Eredményekben Gazdag, új Esztendőt.
Aradi Pál
N-E-M AKTIVISTA
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.