Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Írások kommunistákkal foglalkozó weboldalakról

Cikkek

A narancsrend hierarchiája (és a társadalmon kívüliek)

2010.10.01

 

Elég volt Szabó Ervin tevékenységének meghamisításából és az antikommunista hisztériából

2010.09.30

 

Jani bácsi, miért hagytál itt minket?

2010.07.09

Tatár Csaba (Magyarországi Munkáspárt 2006) beszéde pártja Kádár-megemlékezésén, 2010. július 3.

 

Orkán Viktor elintézte: végre adózhat a minimálbér is

2010.07.08

Az alábbi hozzászólás a www.kommunista.net nevű internetes hálószemen jelent meg 2010. július 3-án azzal kapcsolatban, hogy az áprilisban megválasztott új kormányzat el akarja törölni a minimálbér adómentességét (pontosabban azt, hogy bár a minimálbér eddig is adóköteles volt, eddig lehetőség volt az adójóváírásra), illetve a nagyobb fizetések relatíve magas adóterhét, és egységesen fix, egykulcsos személyi jövedelemadót kíván bevezetni.

 

Képzelt riport Biszku Bélával: A melósokra jó magasról ejtenek

2010.05.24

Az alábbi interjú a valóságban nem készült el. A Matula Magazin nevű weboldal a Heti VIlággazdaságban az utolsó oldalon megjelenő interjúkat parodizálja, ezért írták oda szerzőnek azt a két újságírót, akik a valóságban minden héten felkeresnek egy ismertebb személyiséget, és interjút készítenek vele. A Biszku Béláról szóló anyag tehát a valóságban nem létezik, mindenesetre elég jól illusztrálja a polgári sajtó alpáriságát és arcátlanságát, amely polgári sajtóban a Matula Magazin - mint olvasható - az élen jár e két jellemző felmutatásában.

 

Tizenkét szervezet – huszonhét tüntető a görög sztrájkolók mellett

2010.05.07

kommunista.net, 2010. május 5. • Szerző: hevessy

12 szervezet – 27 tüntető. Ez a mérlege a mai görög sztrájkolók melletti szolidaritási akciónak, amelyet több, (egész pontosan 12) magát baloldalinak nevező csoportocska és gittegylet hirdetett meg a Görög Nagykövetség elé.
A korrektség kedvéért szerepeljen itt a nevük: ATTAC Magyarország, Civil Parlament
Európai Feminista Kezdeményezés - Egy jobb Európáért, Fiatal Baloldali Unió, Magyar Egyesült Baloldal, Magyar Ifjúsági Közösségi Szervezet, Magyar Szociális Fórummozgalmakért Alapítvány, Marx Károly Társaság, Szociális Charta 2008, Társadalmi Demokráciáért Mozgalom, Munkáspárt 2006 és a Zöld Baloldal is.